Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Nieuw
Mauritsstraat 11 11A in Breda 4811 EN

Mauritsstraat 11 11A

4811 EN Breda
Vraagprijs € 1.250.000,- k.k.

Omschrijving

Exclusief wonen, in een hoogwaardig gerenoveerd Rijksmonument uit 1885. Dit Herenhuis, gebouwd in eclectische stijl, heeft een woonoppervlak van maar liefst 348m2 en een inhoud van ruim 1385m3! Gelegen aan de statige Mauritsstraat, genoemd naar de voormalige ravelijn Prins Maurits. Voorzien van een royale multifunctionele ruimte, op de begane grond, met eigen entree, kamerhoge-en suite vouwdeuren,...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1885 Woonoppervlakte 348 m² Aantal kamers 13
Lees meer

Omschrijving

Exclusief wonen, in een hoogwaardig gerenoveerd Rijksmonument uit 1885. Dit Herenhuis, gebouwd in eclectische stijl, heeft een woonoppervlak van maar liefst 348m2 en een inhoud van ruim 1385m3! Gelegen aan de statige Mauritsstraat, genoemd naar de voormalige ravelijn Prins Maurits. Voorzien van een royale multifunctionele ruimte, op de begane grond, met eigen entree, kamerhoge-en suite vouwdeuren, trendy gietvloer en een plafond hoogte van ruim 3.40 meter! Aanbouw met woonkeuken, bijkeuken met wasruimte, twee (slaap)-kamers, luxe badkamer en een ca. 15 meter diepe achtertuin, met houten berging op het westen. Door de gemengde bestemming “wonen met bedrijvigheid” is deze ruimte ook uitermate geschikt voor een combinatiefunctie van wonen en werken. De eerste verdieping is voorzien van muurverwarming en ruim 3.25 meter hoge plafonds, een woonkamer van ca.38m2, gelegen aan de voorzijde en aan de achterzijde een open keuken met eetkamer, glas-in-lood bovenlichten en een dakterras van ca.30m2. De tweede verdieping is tevens voorzien van muurverwarming en een master bedroom met een vide en inloopgarderobe. Voorts een extra slaapkamer, wasruimte en een luxe badkamer met industriële inloopdouche en een vrijstaand ligbad. Kortom: een uniek object voor wie houdt van hedendaags design en wooncomfort, maar ook kan genieten van de architectuurhistorische waarde en charme van een herenhuis, uit de late negentiendeeeuw. Op loopafstand van stadspark Valkenberg, het stadscentrum en het NS-treinstation.

Indeling:
Begane grond:
- Entree/hal I: (ca.13.00x0.90m) met toegang tot de achtergelegen woonkeuken. Voorzien van een tegelvloer, glad stucwerk wanden en een ruim 3.40 meter hoog stucwerk plafond. Tevens de opstelplaats van de Nefit HR cv-ketel voor de verwarming van de begane grond.
- Entree/hal II: (ca.3.10x1.00m) voorzien van een strak witte trapopgang naar de eerste verdieping, meterkast (12 groepen en 3 aardlekschakelaars) De woning is voorzien van een compleet vernieuwde elektrische installatie, meterkast, bedrading, schakelmateriaal en voorzien van tussenmeters voor de begane grond en boven woonruimte.
- Multifunctionele ruimte: (ca.5.60x7.40m) deze ruimte van ca.37.50m2 is thans in gebruik als inpandige garage, maar ook ideaal om als woon- of werkruimte te gebruiken. Voorzien van een houten vouwdeur naar de straat, een trendy gietvloer, glad stucwerk wanden een ca. 3.40 meter hoog glad stucwerkplafond met industriële verlichting. Voorts toegang, via ruim 2.50 meter hoge en-suite vouwdeuren, tot;
- Tussenkamer: (ca.4.85x4.45m) ca.21.50m2, voorzien van een trendy gietvloer, en-suite vouwdeuren naar de woonkeuken, glad stucwerk wanden een ca. 3.40 meter hoog glad stucwerkplafond. Vanuit deze ruimte heeft u tevens toegang tot de bijkeuken.
- Bijkeuken: (ca.4.20x2.60m) ca.12m2, voorzien van een keukenblok met spoelbak en onderbouwkasten, de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en een toiletruimte. De bijkeuken is strak afgewerkt met een gietvloer, glad stucwerk wanden plafond.
- Toilet I: (ca.1.00x1.05m) voorzien van een hangcloset, gietvloer, stucwerk wanden plafond.
- Woonkeuken I: (ca.5.70x6.60m) deze uitgebouwde ruimte van ca. 37m2 is voorzien van een 3.40 meter hoog plafond met bovenramen voor extra lichtinval, een mat witte hoekkeuken met eetbar, onderbouwkasten met treklades, rvs-spoelbak, 4-pits inductie kookplaat met rvs-afzuigkap en een ingebouwde vaatwasser. Een kastenwand met apothekerskast, ingebouwde koelkast, 3 vaks vriezer, combimagnetron en oven. De vloer is afgewerkt met een natuurstenen tegelvloer. Vanuit de keuken heeft u, toegang tot de gang naar de entree, de (slaap) kamers, badkamer en de gang naar de tuin gelegen aan de achterzijde.
- (Slaap)kamer I: (ca.5.15x2.25m) ca.13m2. Voorzien van een natuurstenen tegelvloer, glad stucwerk wanden en plafond. Via openslaande deuren toegang tot de achtertuin.
- (Slaap)kamer II: (ca.5.50x3.10) ca.17.50m2. Voorzien van een natuurstenen tegelvloer, glad stucwerk wanden en plafond. Via openslaande deuren toegang tot de achtertuin.
- Badkamer I: (ca.1.80x2.70m) voorzien van een inloopdouche, een hangcloset, een wastafel met onderbouwkast, handdoekradiator en de aansluitingen t.b.v. van de wasapparatuur. De badkamer is afgewerkt met een natuurstenen tegelvloer, glad stucwerk wanden en plafond met halogeen inbouwverlichting en mechanische ventilatie.

Achtertuin:
- De achtertuin: (ca.15.00x6.00m) van ca.90m2, is gelegen op het westen, voorzien van siersplit en een houten berging.
- Berging: (ca.3.35x5.00m) deze houten berging is voorzien van een betonnen afwerkvloer en elektra.

Eerste verdieping:
Bereikbaar via de strak witgelakte bordestrap van entree I.
- Overloop: (ca.2.00x4.30m) voorzien van een houten vloer, welke naadloos doorloopt in alle ruimtes van de eerste verdieping. Via dubbele openslaande deuren en ca. 2.30 meter hoge paneeldeuren toegang tot de volgende ruimtes;
- Toilet II: (ca.1.20x0.95m) voorzien van een hangcloset.
- Trapopgang: voorzien van een strak witte trapopgang naar de tweede verdieping.
- Woonkamer: (ca.4.15x9.35m) deze schitterende living van ruim 38m2 heeft een ca.3.25 meter hoog glad stucwerk plafond en glad stucwerk wanden voorzien van muurverwarming. Door dubbele naar binnendraaiende deuren en de twee grote schuiframen heeft deze living veel lichtinval en krijgt het een ruimtelijk effect. Voorzien van een schouw en een vaste kast.
- Eetkamer: (ca.3.55x5.00m) ca.16.50m2, bereikbaar via de openslaande deuren, van de overloop. Voorzien van glad stucwerk wanden en plafond, een schuifraam en een loopdeur naar het dakterras met kleurrijke glas-in-lood bovenlichten.
- WoonKeuken II: (ca.3.25x3.50m) ca.11m2, voorzien van een hoogglans witte hoekkeuken met diverse onderbouwkasten, een 5-pits rvs-gaskookplaat met afzuigkap. Een rvs-spoelbak, een ingebouwde vaatwasser en een kastenwand met ingebouwde Siemens koelkast en oven. Vanuit de keuken heeft u, via een loopdeur toegang tot de bijkeuken en via openslaande deuren met kleurrijke glas-in-lood bovenlichten toegang tot het grote dakterras.
- Bijkeuken: (ca.2.25x1.85m) met de opstelplaats van de Intergas HR cv-combiketel.
- Dakterras: (ca.3.40x8.00m) dit thans ca.30m2 grote dakterras is gelegen op het westen. De mogelijkheid bestaat om het dakterras met ca.50m2 te vergroten, zodat er een buitenruimte ontstaat van ruim 80m2.

Tweede Verdieping:
Via de strak witte trapopgang, bereikt u de overloop met een ruim 5 meter hoge nok, waar de originele houten spanten nog zichtbaar zijn, van de tweede verdieping.
- Overloop: (5.35x2.15m) voorzien van een houten vloer, welke naadloos doorloopt in alle ruimtes van de tweede verdieping. Voorts toegang via paneeldeuren tot;
- Toilet III: (ca.1.20x1.00m) voorzien van een hangcloset.
- Wasruimte: (ca.3.75x2.30m) voorzien van een keukenblokje met rvs-spoelbak en onderbouwkast, tevens de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur.
- Master bedroom met Vide: (4.20x5.40m) ca.23.50m2, gelegen aan de achterzijde, voorzien van een dakraam en een Frans balkon, glad stucwerk wanden en dakbeschot met een hoge open nok met Vide, waar de originele houten spanten nog mooi zichtbaar zijn. Vanuit deze kamer heeft u toegang tot de inloopgarderobe en via een stalen trap toegang tot de Vide.
- Inloopgarderobe: (4.15x2.70) ca.11m2, voorzien van glad stucwerk wanden en schuin dakbeschot met een nokhoogte van ruim 4.50 meter, voorzien van een dakraam.
- Vide: (2.70/4.00x6.00m) voorzien van een houten vloer, een dakraam en een schuin dakbeschot voorzien van glad stucwerk, waar het originele gebogen houten spant nog mooi zichtbaar is.
- Badkamer II: (ca.3.00x4.10m) voorzien van een design inloopdouche met een industrieel douchescherm, een vrijstaand ligbad en een natuurstenen dubbele wastafel. De badkamer is afgewerkt met een houten vloer, dakraam, glad stucwerk wanden en dakbeschot, waar het originele spant nog mooi zichtbaar is.

Algemeen:
- De monumentale Herenhuizen aan de Mauritsstraat hebben cultuurhistorische waarde, de drie Herenhuizen no. 11-13-15, alle daterend uit omstreeks 1885, zijn gebouwd in de vormentaal van het Eclecticisme, ontstaan uit de Neoclassicisme. Het pand op no. 11 is omstreeks 1965 voorzien van een nieuwe pui. De voorgevels zijn, over het gehele object beschouwd, globaal symmetrisch ingedeeld. Elk van de huizen bestaat uit vier vensterassen, waarvan de middelste twee gevat in een halfsteens uitspringende risaliet met balkon. De gevels zijn opgetrokken in baksteen en geheel gestuct. De puien zijn voorzien van schijnvoegwerk, dorpellijsten en gestucte kroonlijst, voorzien van consoles en horizontale, gestucte gevelvelden. De stenen hoofden in de gevels vertellen het verhaal van de zoon van de aannemer, die steeds 2 jaar ouder wordt.
- Het betreft een royaal, sfeervol gerenoveerd Rijksmonument, type Herenhuis van ruim 1385m3. Voorzien van ca.3.40 meter hoge plafonds, een multifunctionele ruimte, werkruimte, 2 (woon)keukens, mogelijk 6 slaapkamers, een vide, 2 luxe badkamers, 4 toiletten, een achtertuin en dakterras op het westen.
- Het gehele pand is voorzien van glad stucwerk wanden en plafonds, de wanden van de eerste en tweede verdieping zijn voorzien van zeer behaaglijke muurverwarming.
- Voorzien van nieuwe kozijnen met isolerende beglazing, de voorgevel en de aanbouw zijn voorzien van spouwmuren, de wanden op de verdieping zijn voorzien van geïsoleerde voorzetwanden.
- Het dak van de woning en de dakkapellen zijn vernieuwd en voorzien van dakisolatie.
- Verwarming alsmede de warmwatervoorziening middels twee HR cv- combiketels.
- De begane grond en bovengelegen woonruimte hebben elk een eigen cv-ketel.
- Vernieuwde meterkast met 12 groepen en 3 aardlekschakelaars, voorzien van een tussenmeter voor het aparte registeren van het elektriciteitsverbruik van de begane grond.
- Het object is centraal gelegen ten opzichte van stadspark “Valkenberg”, het stadscentrum van Breda en het NS-treinstation.
- Het betreft hier een woning met een gemengde bestemming “wonen met bedrijvigheid”.
- Aangezien de woning ouder is dan 130 jaar zal in de NVM-koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Toelichtingsclausule NEN2580/meetinstructie:
Deze verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn vastgelegd in een Zien meetrapport. Op dit meetrapport zijn de algemene voorwaarden van Zien24 van toepassing. De metingen zijn verricht aan de hand van de NVM-richtlijnen gebaseerd op de NEN2580. U als Koper heeft een kopie van dit meetrapport ontvangen en bent in de gelegenheid gesteld deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van een gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd: ‘wat u ziet is wat u koopt’ en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Brochure:
Deze brochure is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden. Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Hypodomus Breda geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.250.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Tussenwoning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1885 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 348 m² Perceeloppervlakte 274 m² Gebouwgebonden buitenruimte 30 m² Externe bergruimte 17 m² Inhoud 1385 m³ Aantal kamers 13 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, mogelijkheid voor open haard en muurverwarming C.V.-Ketel Nefit & Intergas (Gas Combiketel uit 2019, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 90 m² (15.0 m bij 6.0 m) Ligging hoofdtuin West Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Inpandig en garage mogelijk, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van verwarming en voorzien van elektra Isolatie Volledig geïsoleerd Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren en parkeervergunningen Parkeeroppervlakte 37 m² (500 bij 740) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Toelichting Dak is gerenoveerd Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand en beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Rookkanaal, Frans balkon, Dakraam, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Breda Sectie B Perceelnummer 3232 Oppervlakte 274 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.