Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Paul Windhausenweg 31 in Breda 4818 TB

Paul Windhausenweg 31

4818 TB Breda
Vraagprijs € 715.000,- k.k.

Omschrijving

Toplocatie Breda-Zuid, gelegen aan het Wilhelminapark, op loopafstand van het centrum van Breda vindt u dit half vrijstaand herenhuis uit de jaren 20 met een achterhuis en een oprit, waarbij de originele jaren 20 elementen nog aanwezig zijn, o.a. paneeldeuren met architraven, een visgraat parketvloer met donkere bies en 3 meter hoge plafonds met ornamenten en stuclijsten. De woning heeft een...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1926 Woonoppervlakte 200 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Toplocatie Breda-Zuid, gelegen aan het Wilhelminapark, op loopafstand van het centrum van Breda vindt u dit half vrijstaand herenhuis uit de jaren 20 met een achterhuis en een oprit, waarbij de originele jaren 20 elementen nog aanwezig zijn, o.a. paneeldeuren met architraven, een visgraat parketvloer met donkere bies en 3 meter hoge plafonds met ornamenten en stuclijsten. De woning heeft een living van ruim 50m2 met een aangebouwde serre en een semi open keuken. Op de eerste verdieping zijn 2 ruime slaapkamers gecreëerd in de voormalige kamer en-suite, is er nog een extra slaapkamer of werkkamer en een uitgebouwde badkamer. Op de tweede verdieping is er een royale voorzolder met een dakkapel en 2 slaapkamers met een dakkapel aan de achterzijde. Het achterhuis, bestaat uit 3 kamers verdeeld over twee woonlagen heeft een diversiteit aan gebruiksmogelijkheden, als werkruimte, gastenverblijf of als speelkamer voor de kinderen. De ca.30 meter diepe achtertuin, met zicht op de monumentale watertoren, is voorzien van terrassen, drie vijvertjes, gazon en borders met vaste beplanting. Met recht een uniek object voor wie de mogelijkheden van renovatie ziet en kan genieten van de charme van een herenhuis van ruim 750m3 uit de jaren 20. Wonen in alle rust en ruimte, aan de rand van de bruisende binnenstad van Breda, met vrij uitzicht op het groen van het park.

Indeling:
BEGANE GROND: Via de voortuin met een oprit, bereikt u de originele jaren 20 entree met halfronde boog.
- ENTREE/HAL: (ca.5.00x2.40m) voorzien van de trapopgang naar de eerste verdieping, tegelvloer, stucwerkwanden en plafond met stuclijsten. Voorts toegang, via originele paneeldeuren met architraven tot:
- TRAPKAST: (ca.2.30x1.40m) met bergruimte en de meterkast (9 groepen en 2 aardlekschakelaars).
- TOILETRUIMTE: (ca.1.55x0.85m) volledig betegeld en voorzien van een staand toilet en fonteintje.
- WOONKAMER: (ca.8.00/11.00x4.05m) Deze living van ruim 50m2 is voorzien van een schouw met inbouwhaard, visgraat parketvloer met donkere bies, stucwerkwanden en plafond met originele jaren 20 ornamenten en stuklijsten. Aan de achterzijde bevindt zich een bergkast, een loopdeur naar het achterhuis, een aangebouwde serre met toegang tot de keuken en achtertuin.
- KEUKEN: (ca.2.50x2.50m) voorzien van een eenvoudig keukenblok met diverse onder- en bovenkasten, een 4-pits gaskookplaat met elektrische oven en een dubbele rvs-spoelbak.
- Serre: (ca.3.00x4.00m) thans in gebruik als eetkamer. Voorzien van een schuifpui naar de achtertuin met een elektrisch bedienbaar zonnescherm en een transparant kunststof dakbeschot, waardoor deze ruimte veel lichtinval heeft. Vanuit de serre heeft toegang tot de het achterhuis.

Achterhuis:
Het achterhuis is bereikbaar via de serre en via een loopdeur in de woonkamer is de eerste verdieping van het achterhuis bereikbaar. Het heeft een diversiteit aan gebruiksmogelijkheden, als werkruimte, gastenverblijf of bijvoorbeeld als speelkamer voor de kinderen.
- Kamer 1: (ca.4.35x2.36m) deze ruimte van ca.10.50m2 is gelegen op de begane grond van het achterhuis. Voorzien van visgraat parketvloer met donkere bies, stucwerkwanden en plafond met originele jaren 20 stuklijsten.
- Kamer 2: (ca.3.45x2.35m) deze ruimte van ca.8m2 is gelegen op de eerste verdieping van het achterhuis. Voorzien van stucwerkwanden en plafond met originele jaren 20 stuklijsten en een handbedienbaar rolluik. Vanuit deze kamer is de achtergelegen kamer bereikbaar.
- Kamer 3: (ca.2.95x2.35m) deze ruimte van ca.7m2 is voorzien van stucwerkwanden en plafond met originele jaren 20 stuklijsten en een handbedienbaar rolluik.

- TUIN: de ruim 30 meter diepe achtertuin is gelegen op het oosten, voorzien van een berging in het achterhuis en een aangebouwde houten schuur. De ca. 250m2 grote achtertuin is tevens bereikbaar via een ca.10.00x2.15 meter gang naast de woning. Voorzien van diverse terrassen, vijvertjes, gazon en een geweldig mooi uitzicht op de monumentale watertoren. Volop groen w.o. Walnotenboom, Berk, Robinia, Sierkers, Sierappel, Japanse Esdoorn en Hortensia’s. Dit is de plek waar u op een zonnige dag, de gehele dag, in alle rust en in het groen van de zon kunt genieten.

EERSTE VERDIEPING:
- OVERLOOP: (ca.2.90x2.45/1.00m) voorzien van de trapopgang naar de tweede verdieping. Voorts toegang via originele jaren 20 paneeldeuren met architraven tot:
- TOILETRUIMTE: (ca.1.35x0.85m) volledig betegeld en voorzien van een staand toilet.
- SLAAPKAMER 1: (ca.2.45x2.35m) ca.6m2, gelegen aan de voorzijde met vrij uitzicht op de vijver van het Wilhelminapark en voorzien van stucwerkwanden en plafond met originele stuclijsten.
- SLAAPKAMER 2: (ca.4.00x4.10m) ca.14m2, gelegen aan de voorzijde met vrij uitzicht op de vijver van het Wilhelminapark en voorzien van originele en-suite kasten, stucwerkwanden en plafond met jaren 20 ornamenten en stuclijsten.
- SLAAPKAMER 3: (ca.4.00/5.50x4.10m) ca.19m2, gelegen en aan de achterzijde. Voorzien van originele en-suite kasten, een uitgebouwde serre, stucwerkwanden en plafond met jaren 20 ornamenten en stuclijsten.
- BADKAMER: (ca.4.00x2.45m) deze met een serre uitgebouwde badkamer is volledig betegeld. Voorzien van twee wastafels, een douchecabine en een ligbad. Tevens voorzien van een Vaillant badgeiser en de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur.

TWEEDE VERDIEPING:
- Via de trapopgang bereikt u de grote voorzolder (ca.4.70x6.65m) van de 2e verdieping met een dakkapel en een ruim 3.75 meter hoge nok, waar de houten spanten nog mooi zichtbaar zijn. De mogelijkheid bestaat om hier 2 a 3 slaapkamers en een 2e badkamer te creëren. In deze ruimte treft u nu de opstelplaats van de Bosch HR cv-ketel. Voorts toegang via originele paneeldeuren tot:
- SLAAPKAMER 4: (ca.3.20x3.90) ca.12.50m2, gelegen aan de achterzijde en voorzien van een dakkapel.
- SLAAPKAMER 5: (ca.3.20x2.65) ca.8.50m2, gelegen aan de achterzijde en voorzien van een dakkapel.

ALGEMEEN: Royale half vrijstaande jaren 20 woning met een oprit, achterhuis en een voor- en achtertuin.
Gelegen aan het Wilhelminapark aan de rand van het stadcentrum en de wijk Sportpark 1.
De woning heeft een woonoppervlak van ca.200m2, een inhoud van ca.753m3 en is gelegen op een ruim perceel van 440m2. Een unieke woning op een toplocatie aan het Wilhelminapark in Breda-Zuid, met een diversiteit aan verbouwingsmogelijkheden, alwaar u met renovatie/modernisering dient rekening te houden.
De woning valt onder het beschermd stadsgezicht van de Gemeente Breda. Het betreft hier een voormalige boven- en benedenwoning, welke in 1986 werden samengevoegd.
In 1997 heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar een mogelijke ondergrondse HBO-tank, dit onderzoek heeft geen tank kunnen lokaliseren. (Milieutec verklaring aanwezig). Er is sprake van lichte vochtdoorslag in de gevels. (Offerte Bodima ter indicatie aanwezig) Gezien de bouwperiode bestaat de kans op aanwezigheid van asbesthoudende materialen in de woning.
Deels voorzien van isolerende beglazing met vijf elektrische bedienbare zonneschermen en een alarminstallatie.
Voorzien van stucwerkwanden en plafonds met originele jaren 20 ornamenten en stuclijsten.
Een ca.30 meter diepe achtertuin op het oosten met een brede zij-poort (achterom).
Centraal gelegen ten opzichte van scholen, sportparken, stadscentrum, winkelcentra en de diverse in- en uitvalswegen.
De Paul Windhausenweg, vernoemd naar de verzetsheld uit de tweede wereldoorlog en voormalige tekenleraar aan de in de straat gelegen Onze Lieve Vrouwelyceum, ligt aan de rand van de zeer populaire woonwijk Sportpark 1. Een groot stuk van deze woonbuurt wordt in beslag genomen door het Wilhelminapark en terrein van de Trip van Zoudtlandtkazerne. Op het terrein van de voormalige fabriek Wagemakers is inmiddels villawijk het Wagenmakerspark gerealiseerd.

Algemene Ouderdomsclausule:
Aangezien de woning ouder is dan 90 jaar (bouwjaar 1926) zal in de NVM-koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Toelichtingsclausule NEN2580/meetinstructie:
Deze verkoopbrochure is in opdracht van verkoper zo goed mogelijk opgesteld. Maatvoeringen t.a.v. plattegronden, inhouds- en oppervlaktematen zijn vastgelegd in een Zien meetrapport. Op dit meetrapport zijn de algemene voorwaarden van Zien24 van toepassing. De metingen zijn verricht aan de hand van de NVM-richtlijnen gebaseerd op de NEN2580. U als Koper heeft een kopie van dit meetrapport ontvangen en bent in de gelegenheid gesteld deze maten op of na te meten en vrijwaart verkoper en diens makelaar van elke aansprakelijkheid wanneer hier toch afwijkingen in zouden voorkomen. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van een gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Brochure: Deze brochure is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden. Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Hypodomus Breda geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 715.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Halfvrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1926 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan park, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 200 m² Perceeloppervlakte 440 m² Overige inpandige ruimte 5 m² Externe bergruimte 6 m² Inhoud 753 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel en geiser eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Bosch HR (Gas Combiketel uit 2007, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 250 m² (30.0 m bij 9.0 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeer capaciteit 1 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, Rolluiken, TV kabel, Buitenzonwering, Rookkanaal, Schuifpui Kadastrale gegevens Gemeente Breda Sectie D Perceelnummer 4627 Oppervlakte 440 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring