Mijn favorieten

Een taxatierapport nodig?

Als u een woning heeft gekocht heeft u voor de aanvraag van de financiering (meestal) een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Maar ook bij de financiering van een een verbouwing of het oversluiten van je hypotheek zal er een taxatierapport nodig zijn. Vaak zal de bank vragen om een zogenaamd 'gevalideerd taxatierapport', bijvoorbeeld door het NWWI. Bij een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dat zelfs verplicht.

     

 

NWWI


Hypodomus Makelaars Breda is aangesloten bij het NWWI en voert jaarlijks tientallen taxaties uit, waarbij wij concurrerende tarieven hanteren. Uiteraard kunnen we ook u van dienst zijn met een taxatie. Dat kan echter alleen als wij niet bij de aan- of verkoop van de te taxeren woning betrokken zijn geweest.

Tijdens de taxatie letten wij onder andere op de volgende belangrijke aspecten:

  • staat van onderhoud; 
  • inhoud en oppervlakte; 
  • functionele indeling; 
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen; 
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad; 
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Wij nemen ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en verder doen wij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.

Uiteraard ontvangt u na de opname van de woning een uitgebreid en gevalideerd taxatierapport dat voldoet aan de richtlijnen van alle geldverstrekkers.

 

Taxatie aanvragen


Voor het aanvragen van een taxatie kun je telefonisch contact met ons opnemen op nummer 076-8200044 of ons contactformulier invullen. Je kunt een taxatie echter ook rechtstreeks aanvragen via het taxatieopdrachtformulier op de website van het NWWI; vul hier de gegevens in van de te taxeren woning en je persoonlijke gegevens en kies vervolgens bij taxateur voor Hypodomus Makelaars Breda.